Spring til indhold

Neuralink aktie

Neuralink præsentation 2020

Investering i Neuralink

De der interesserer sig for Elon Musks virksomhed, overvejer måske om det er muligt at investere i hans satsning på Artificial Intelligence (AI). Faktum er, at der endnu ikke en Neuralink aktie, da selskabet ikke er børsnoteret, og det står endnu uklart, om Elon Musk og hans partnere nogensinde vil indlede et offentligt udbud (IPO) og sælge Nuralink aktier på det åbne marked. Ligesom Musks SpaceX og The Boring Company, er Neuralink en privat virksomhed, og ud af alle Elon Musks virksomheder, er det kun Tesla, der på nuværende tidspunkt er offentlig.

Den eneste mulighed for at få del i Neuralink som investor er, at man køber sig ind i virksomheden via direkte kontakt med ejerne. Her på siden kan du læse mere om dette og finde værdifulde informationer i tilfælde af en børsnotering.

Teamet bag Neuralink

Da Neuralink aktie ikke er børsnoteret, har projektet været holdt meget hemmeligt, men i Crunchbase kan man se, at der er skudt 158 millioner dollars i virksomheden (ca. 935 millioner DDK). Ifølge New York Times er de 100 millioner dollars finanseret med Musks egne penge.

Neuralink har hovedkontor i San Francisco, Californien og foruden Elon Musk, er der følgende otte medstiftere: Dongjin Seo, Max Hodak, Ben Rapoport, Paul Merolla, Philip Saps, Tim Gardner, Vanessa Tolosa og Tim Hanson – en gruppe af eksperter indenfor forskellige områder som; neurokirurgi, biokemi, robotik, og datalogi.

Tesla har taget sit navn fra opfinderen og fysikeren Nikola Tesla, og deres biler er meget populære verden over. Virksomheden er også den første bilproducent, der inkluderer funktioner som autostyring og autoparkering. Nogle af de mest populære bilmodeller fra Tesla er Roadster, Model X og Model S.

Neuralink præsentation 2020

Neuralink aktie - at investere i AI

Ønsker du at investere i virksomheder inden for AI, findes der andre interessante alternativer til Neuralink. Eksempelvis kunne fonden ODDO BHF være et spændende alternativ, mens man venter på en mulig Neuralink aktie. Fonden bruger AI-teknologi til at investerer i AI-virksomheder. 

Investeringsprocessen går ud på, at man via en såkaldt big data-algoritme definerer de vigtigste underkategorier indenfor AI. Derefter filtreres de mest relevante globale aktier i de forskellige kategorier ud. Mere end fire millioner datapunkter analyseres hver eneste dag, så hvis Neuralink aktie bliver rentable og børsnoteret, er der en chance for, at den bliver inkluderet i fondens portefølje.

Keisuke Honda og Will Smith + Neuralink = sandt?

På forskellige SOME-fora florerer der rygter om Neuralink. Sladder om børsintroduktion og Neuralink Avanza er overdrevne, men ét rygte har dog vist sig at være sandt. Den japanske fodboldspiller Keisuke Honda og amerikanske skuespiller Will Smith har sammen investeret kapital i Neuralink via The Dreamers Fund. Det er uklart, hvor stor deres interesse er for Neuralink, men det siges at deres VC-fond sigter mod at investere 10 billioner yen årligt i start ups.

Vi kan altså konstatere, at spørgsmålet om, hvornår vi ser en Neuralink aktie på børsen, er ubesvaret. Som med Musks andre unoterede virksomheder er det vanskeligt at finde information om investorer i virksomheden. Enhver, der ønsker at købe aktier i et af Musks selskaber, kan investere i Tesla. Vi holder øje med de seneste nyheder om Neuralink og rapporterer selvfølgelig, hvis en børsnotering bliver relevant.