Spring til indhold

Hvem er Elon Musk? Ifølge mange er han en sand visionær og en anderledes iværksætter. Musk er manden bag mange store overskrifter i nyhedsstrømmen, og de er ikke altid positive, på grund af hans kontroversielle personlighed. 

Han blev født i 1971 i Sydafrika og lærte at programmere i en alder af 10 år. Allerede som 12-årig solgte han koden Blaster for 500 dollars. I 1999 grundlagde han  X.com (som senere blev PayPal), SpaceX i 2002 og Tesla Motors i 2003. Musk blev mangemillionær i slutningen af 20’erne, da han solgte sin start-up virksomheden, Zip2, til en afdeling af Compaq Computers.

 

Musk er især  kendt for Tesla, men gennem årene er der løbet flere visionære virksomheder til, som eksempelvis SpaceX og Neuralink. SpaceX var det første private firma, der sendte en raket med flydende brændstof i kredsløb. For omkring et år siden fløj hans raketter astronauter fra den amerikanske rumfartsorganisation “Nasa” til rumstationen ISS. Det var første gang, et privat firma havde transporteret astronauter. I denne måned bestilte Nasa SpaceX til at bygge et rumfartøj, der kunne tage astronauter til månen.

Tesla - Musks hjertebarn

Tesla er i dag den mest succesrige virksomhed i iværksætterimperiet. Elbilproducenten øger sit salg år efter år og leverer luksuselbiler med pålidelighed og ydeevne. Tesla er bedst kendt for sin produktion af elbiler, men de arbejder også med solceller, batterier til hjemmebrug og komponentertil elektriske motorer.Virksomhedens primære mål er, at fremskynde verdens overgang til bæredygtig energi.

Der er ingen tvivl om, at Tesla ligger Elon Musks hjerte nært, fordi det er en af ​​de ting, han tweeter mest om, som nogle gange går amok, da det påvirker børsværdien af ​​virksomheden, hvis det er et negativt tweet.

Elon Musk mest hemmelige projekt

Et af Musks mest hemmelige projekter er virksomheden Neuralink, som blev grundlagt i 2016 og har hovedfokus på implanterbare menneske-computer-grænseflader. I 2020 løftede han dog sløret for virksomhedens arbejde inden for neuroteknologi. Indtil videre er teknologien kun testet på dyr, men Elon Musk søger tilladelse til at teste på mennesker, for at tage forskningen videre med en ambition om at øge livskvaliteten for mennesker med hjerneskade og handicap.