Spring til indhold

Allerede tilbage i maj 2021 annoncerede Neuralinks tidligere administrerende direktør Max Hodak sin exit. Hverken Hodak eller Musk er kommet med nogen officiel begrundelse, men Hodak’s pludselige afgang fra Neuralink har ansporet rygter om uenigheder mellem de to eller fyring på grund af et for langsomt klinisk forsøg. Ifølge futurism.com, havde Hodak allerede i juli rejst $ 47 millioner til Hodak’s Science Corp, der involverer Jed McCaleb, den tidligere grundlægger af crypto exchange Mt. Gox. Pengene skal kickstarte forskning i neurovidenskab og dette betyder, at Hodak og Musk nu er direkte konkurrenter.

Forskning i kunstig intelligens

Al eller artificiel intelligens, som det kaldes, er et computerprogram, der efterligner menneskers naturlige intelligens og funktioner. Det betyder, at et computerprogram kan lære af tidligere erfaringer og være i stand til at løse problemer. Tilbage i 2020 holdt Musk et pressemøde, hvor han åbnede mere op for virksomhedens forskningsarbejde. Her præsenterede han blandt andet en chip, som de allerede var i gang med at teste på grise, og hvis formål er at kunne kurere diverse hjernesygdomme og handikap. Men grundet covid-situationen i hele 2020 har det været svært for virksomheden at arbejde fremad, og det faktum at Max Hodak forlod virksomheden i foråret, har også påvirket udviklingen. Musk skal nu finde én, der kan at erstatte ham i Neuralink teamet.

Hvorfor er Neuralink endnu ikke børsnoteret? 

Elon Musk er en populær iværksætter, der har haft stor succes med både Tesla og SpaceX. Det betyder, at mange investorer gerne vil have mulighed for at købe aktier i Neuralink, men de bliver nødt til at væbne sig med tålmodighed, da Elon Musk ikke umiddelbart har planer om et første offentligt udbud. Hvorfor? Virksomheden og Elon Musk har umiddelbart ikke brug for yderligere finansiering. Elon Musk har investeret et betydeligt beløb af sine egne penge i virksomheden, og Neuralink har derudover rejst $ 158 millioner siden 2016. Dette finansieringsniveau giver Neuralink en enorm fordel i forhold til sine konkurrenter og betyder, at der ikke umiddelbart er behov for eksterne midler. Så længe Elon Musk forbliver engageret i projektet – og der er ikke noget som tyder på andet – vil dette sandsynligvis forblive tilfældet.

Neuralink aktie – hvis virksomheden bliver børsnoteret

Der følger altid risici med aktier, så invester kun, hvis du har pengene. Når du køber aktier, er det også vigtigt, at du tror på virksomheden, og at du har læst grundigt om, hvordan kursen ser ud. Hvis kunstig intelligens er noget, du finder interessant, og du tror på udviklingen af AL, kan det være værd at købe en aktie. En aktie betyder, at du ejer en del af virksomheden, så hvis du en dag får mulighed for at købe en aktie i Neuralink, bliver du faktisk partner i virksomheden. Værdien af en aktie er baseret på selskabets overskud og udbytte, denne værdi beregnes normalt ud fra P/E der defineres som forholdet mellem Pris (aktiens kurs) og indtjeningen (overskud pr. aktie/EPS).