Spring til indhold

Elon Musk

Neuralink præsentation 2020

En mand med fremtidsvisioner

Elon Musk er en succesrig forretningsmand, der har haft mange bemærkelsesværdige ideer. Den første af Elon Musks virksomheder var Zip2. Han grundlagde virksomheden i 1995, og solgte den derefter til Compaq for $ 307 millioner. 

Det næste Elon Musk-firma var X.com, der leverede online betalingsløsninger. X.com erhvervede derefter Confinity, som betalingstjenesten PayPal var en del af. X.com ændrede derefter sit navn fuldstændigt til PayPal, som er et selskab, der i dag er internationalt kendt og bruges af mange i onlinetransaktioner. I 2002 blev PayPal solgt til Ebay.

Elon Musk grundlagde Neuralink i 2016, og de arbejder på at udvikle implanterbare grænseflader mellem mennesker og computere. Andre virksomheder, som Elon Musk har grundlagt, er Tesla Motors og SpaceX, som vi fortæller dig mere om nedenfor.

Elon Musk og Tesla

Tesla, Inc. er en af Elon Musk mest succesrige virksomheder. Virksomheden er bedst kendt for sin produktion af elbiler, men de arbejder også med solceller, batterier til hjemmebrug og komponenter til elektriske motorer. Teslas mål er primært at fremskynde verdens overgang til bæredygtig energi.

Tesla har taget sit navn fra opfinderen og fysikeren Nikola Tesla, og deres biler er meget populære verden over. Virksomheden er også den første bilproducent, der inkluderer funktioner som autostyring og autoparkering. Nogle af de mest populære bilmodeller fra Tesla er Roadster, Model X og Model S.

Elon Musk vil erobre Mars med SpaceX

SpaceX er en forkortelse for Space Exploration Technologies Corp. og blev grundlagt i 2002 med hovedkontor i Hawthorne, Californien, USA. De arbejder med privat rumflyvning, og virksomheden finansieres af den formue, som Elon Musk tjente på eksempelvis PayPal samt et tilskud fra NASAs program COTS. SpaceX har to overordnede mål, og det er at skabe genanvendelige raketter og at forsøge at kolonisere Mars. 

Kommerciel rumflyvning er noget, der forventes at blive større, da mange “almindelige” mennesker drømmer om en tur ud i rummet. Musk har haft en række uheldige testflyvninger med fire af sine SpaceX starship raketter, der eksploderede inden touchdown, men ikke desto mindre har han en optimistisk ambition om at lande på Mars inden 2030. 

Elon Musk og Neuralink

Neuralink var som sagt ikke den første i rækken af Elon Musks virksomheder. Han stiftede først Neuralink i 2016 (stiftelsen blev først offentliggjort i marts 2017). Virksomheden er registreret som et medicinsk forskningsfirma i Californien, og ideen med Neuralink er blandt andet, at hjælpe med at gøre mennesker stærkere, så de trods teknologiens fremgang fortsat kan være nyttige økonomisk. Neuralink er dog stødt på nogle forhindringer med spørgsmål om etik og sikkerhed.

Som du kan se, står Elon Musk bag mange virksomheder, og han har haft en meget succesrig karriere, der stadig flyder godt. Musk har innovative ideer og forsøger at få verden til at komme videre i et rasende tempo. I 2020 havde Musk en formue, der anslås til over 150 milliarder dollars i en alder af 49 år.